Marki
Mamy przyjemność reprezentować na zasadzie wyłączności następujące marki na rynku polskim:
Obserwacja rynku ujawnia, że odbiorcy coraz częściej poszukują produktów spożywczych nie zawierających niekorzystnych składników oraz niskoprzetworzonej żywności certyfikowanej ekologicznie. Źródeł tego trendu upatrywać należy w nasilających się symptomach alergii i nietolerancji pokarmowych w społeczeństwie.
Wnikliwa analiza potrzeb konsumentów stała się inspiracją do stworzenia marki PURE&good, oferującej wysokiej jakości produkty dedykowane odbiorcom zmagającym się z różnego rodzaju nietolerancjami i alergiami pokarmowymi, jak również osobom stosującym zasady zdrowego odżywania.
PURE&good to seria słodyczy i przekąsek nie zawierających cukru i szkodliwych składników charakterystycznych dla ich tradycyjnych odpowiedników. Zastosowano w nich najwyższej jakości naturalne substancje słodzące o korzystnym oddziaływaniu. To także ekskluzywne produkty ekologiczne, jak doskonała niefiltrowana oliwa z oliwek.
Zapraszamy na naszą stronę PURE&good: http://pureandgood.eu/
Na naszym kanale You Tube pokazujemy jak wykorzystać produkty Pure&good w zdrowych przepisach.
Torras to pierwszy w Hiszpanii producent czekolady wytwarzanej w oparciu o pochodne kakao, bez dodatku cukru, z zawartością maltitolu i Stewi. We współpracy z belgijskim partnerem, opracowano szereg formuł i procesów wytwarzania, które umożliwiają produkcję bez dodatku cukru zaskakując konsumentów znakomitym smakiem.
Produkty tej marki można znaleźć w 5 kontynentach: od Lizbony po Tokio, od Johannesburga do Meksyku, od Toronto do Sidney.
Więcej informacji na: www.chocolatestorras.com
Zobacz produkty
Marka Bonelle należy do jednego z największych włoskich producentów żelków owocowych, Fida SpA. Powołana do życia w 1973 roku, od samego początku istnienia przywiązuje niezwykłą wagę do wysokiej jakości i zdrowego charakteru swoich produktów, które są wytwarzane z zastosowaniem tradycyjnych receptur i naturalnych składników, bez dodatku sztucznych aromatów i barwników. Te pyszne żelki są doceniane przez smakoszy na całym świecie. Wychodząc na wprost oczekiwaniom rynku i potencjalnych klientów, firma wprowadziła do swojej oferty min. produkty bez dodatku cukru. Są one wytwarzane z zastosowaniem czystej pektyny owocowej -nie ma w nich składników pochodzenia zwierzęcego. Produkty te posiadają certyfikat włoskiego stowarzyszenia wegetarian. Żelki Bonelle nie zawierają również glutenu.
Więcej informacji na: www.fidacandies.it/en
Zobacz produkty
Trapa – z pasji do czekolady.
Trapa – 125 lat tradycji i doświadczenia.
Trapa – innowacyjność z zachowaniem tradycyjnych tajemnic receptury.
Te trzy wiodące wartości pozwalają hiszpańskiej marce Trapa, specjalizującej się w produkcji szerokiej gamy wyrobów czekoladowych , zdobywać nieustannie nowe rynki oraz wiernych klientów. Wachlarz oferty obejmuje min. czekolady, batony i nugaty. Jednym z segmentów gdzie marka jest obecna są wysokiej jakości produkty bez cukru. Przykładem tego może być linia czekolad słodzonych stewią, nie zawierających glutenu. Stewia jest w 100% naturalną substancją słodząca pochodzącą z Południowej Ameryki. Nie zawiera kalorii i ma wiele pozytywnych właściwości.
Więcej informacji na: www.trapa.com/en/
Zobacz produkty
Hiszpańska marka Florbu oferuje szeroką gamę doskonałych w smaku ciastek bez dodatku cukru. Zespół Florbu składa się z ludzi, którzy czują, że praca, pasja i jakość to recepta na sukces i zadowolenie klienta, które jest ostatecznym celem . Od samego początku w 1948 roku, do tej pory nieustannie dba o jakość produktów i na bieżąco podąża za potrzebami rynku. W ciągu ostatnich 67 lat firma wykazała , że wie jak zachować swoją tradycje i pochodzenie, ale która również promuje i mocno wierzy w dywersyfikacji i innowacje swoich produktów i adaptuje się do nowych trendów. Marka Florbu stale umacnia swoją pozycje na hiszpańskim rynku oraz z powodzeniem wkracza na nowe rynki zagraniczne w tym również do Polski.
Więcej informacji na: www.laflorburgalesa.es
Zobacz produkty
Elgovita jest marką firmy Elgorriaga Brands S.A, która szczyci się mianem pierwszej firmy produkującej czekoladę w Hiszpanii. Powstała w 1770 roku, kiedy rodzina Elgorriaga otworzyła pierwszy sklep z czekoladą. Z siedzibą w Irún (Guipúzcoa) zaliczała się do najbardziej lojalnych klientów u króla Alfonsa XIII i hiszpańskiego domu królewskiego. Od tego czasu Elgorriaga jest synonimem jakości i tradycji, będąc pionierem w rozwoju i wprowadzaniu nowych produktów. Aby podkreślić wielowiekową tradycję, w 2008 roku przywrócono retro wizerunek firmy. Obecnie produkty firmy są dostępne w ponad 40 krajach i stale zdobywają nowe rynki.
Więcej informacji na: https://www.chocolateselgorriaga.com
Zobacz produkty
Tirma powstała z fuzji kilku mniejszych przedsiębiorstw w 1941 roku. Ta umiejscowiona na wyspie Gran Canaria firma początkowo działała lokalnie na Wyspach Kanaryjskich, by następnie wprowadzić swoje produkty na rynki Europy
i Afryki. Tirma specjalizuje się w produkcji wyrobów kawowych i czekoladowych, a stałe unowocześnianie linii produkcyjnych i implementacja nowoczesnych technologii pozwoliła na wprowadzenie linii produktów bez dodatku cukru.
Więcej informacji na: https://www.tirma.com
Zobacz produkty